Друштво

Појефтињује регистрација возила


Цијена премије осигурања од одговорности за моторна возила, која се плаћа приликом регистрације, биће јефтинија за 10 одсто, одлучио је Управни одбор Агенције за осигурање Републике Српске.

Управни одбор Агенције је, на приједлог директора Агенције, усвојио измјене Одлуке о заједничкој тарифи премија и цјеновнику за осигурање од одговорности за моторна возила у Републици Српској, саопштено је из ове Агенције.

Ово умањење цијена премије осигурања је извршено након анализа стручних служби Агенције, које су као резултат имале закључак да су створене све техничке и друге претпоставке за умањење премије.

Умањењем цијена премије осигурања у врсти осигурања од одговорности за моторна возила за 10 одсто ће као посљедицу имати смањење обавеза грађана и привредних субјеката по основу премије осигурања при регистрацији возила, а исто има за циљ и постепену припрему друштава за осигурање за либерализацију цијена премије у врсти осигурања од одговорности за моторна возила.

Како је саопштено, овим чином Агенција, регулаторно-надзорни орган на тржишту осигурања Републике Српске, дјелује у интересу грађана и привредних субјеката Републике Српске, јер ће обавезе ових лица при уговарању осигурања бити мање, а Агенција ће се побринути да својим надзорним и регулаторним активностима и даље обезбједи стабилност тржишта осигурања и несметану и брзу исплату штета свим оштећеним лицима.

Извор:СРПСКАКАФЕ

Подијели...
Прикажи још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!