ИстакнутоНаука

Додик:Од нове године плате у образовању веће за 120 КМ


Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас у Бањалуци да ће од нове године просјечна плата у високом образовању и на јавним универзитетима у Српској бити повећана за додатних 120 КМ.

Додик је након разговора са ректорима јавних универзитета у Бањалуци и Источном Сарајеву рекао новинарима да ће уз актуелно повећање од 30 КМ, плате у том сектору бити повећане за укупно 150 КМ.

– Тиме шаљемо поруку да се боримо за људе да остану и да смо спремни да побољшамо њихове услове рада и накнаду за тај рад – рекао је Додик.

У новој академској години биће запослено укупно 81 асистент на оба универзитета у РС, од тога 54 на Уиверзитету у Бањалуци и 27 асистената на Универзитету у Источном Сарајеву.

Додик је изразио задовољство што је покренуто запошљавање најбољих студента са јавних универзитета у РС, те останак на њима, а РС у том погледу подржава ове финансијске активности.

Извор:СРНА/НЕЗАВИСНЕ

Подијели...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!