Привреда

ХЕТ:За осам мјесеци произведено више од 1000 гигават-часова електричне енергије


Хидроелектране на Требишњици произвеле су за протеклих осам мјесеци више од 1.000 гигават-часова електричне енергије, за 33 одсто више од планиране електроенергетским билансом Републике Српске, рекао је извршни директор за управљање системом у овом предузећу Александар Вујић.

Појаснио је да је прекопланска производња условљена усвајањем ребаланса производње, па у ХЕТ-у очекују да ће до краја године за потребе електроенергетског система Српске испоручити више од 1.300 гигават-часова електричне енергије.

“Ови резултати резултат су добре хидрологије и погонске спремности ХЕТ-а, а тренутна производња током 2018. одговара просјечној годишњој производњи”, навео је Вујић.

Повољна кота и залихе воде у акумулацији Билећа су гаранција да ће ХЕТ и у наредном периоду, све до планираног ремонта, који ће бити урађен од 17. септембра до 8. октобра, имати максималну расположивост агрегата у ХЕ Требиње 1, ХЕ Требиње 2 и ХЕ Дубровник за потребе производње и пружање помоћних услуга.

Извор:СРНА

Подијели...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!