Друштво

Након више деценија живота села Влахиња и Коравлица добила воду


Захваљујући пројекту прекограничне сарадње око 35 домаћинстава у селима Влахиња и Коравлица данас су добили воду. Мјештани кажу да је тежак живот без воде, до данас су носили воду из чатрње и бунара и имали довољно за породицу и стоку, али не и за наводњавање.

„Генерације су у нашим селима чекале воду. Овим пројектом комплетирали смо инфраструктуру и обезбиједили квалитетнији живот мјештанима али и створили услове за повратак оних који то намјеравају“,  рекао је Немања Папић мјештанин села Влахиња.

„Село Коравлица је безводан крај и овдје су становници вијековима имали проблема са водоснабдијевањем. Од данас нам је олакшан живот. Вода је омогућила младима да се баве пољопривредом и улажу у веће пројекте.“ рекао је Ратко Алексић из Коравлице.

Становници оба села изразили су захвалност представницима општина Билећа и Никшић који су обезбиједили средства за изградњу водоводне мреже.

„Село Коравлица специфичног је положаја, јер се у село улази са територије Републике Српске, а оно се налази у Црној Гори, зато је само добра сарадња општина Билеће и Никшића могла довести до реализације овако великог пројекта“, истакао је предсједник општине Никшић Веселин Грбовић.

Грбовић је рекао да су села  Влахиња и Коравлица близу и да су општине лако пронашле заједнички интерес у финансирању пројекта.

Начелник општине Билећа Миљан Алексић изразио је задовољство што је ова сарадња протекла у добрим и пријатељским односима и што су сви договори испоштовани по плану у интересу становника села која су данас добила воду.

Вриједност пројекта је 300.000 КМ. Општина Никшић финансирала је комплетан цјевовод, ЈП „ Водовод и канализација“ Никшић обезбиједио је логистику и раднике, Електро- Херцеговина  уступила је машине за копање. Општина Билећа обезбједила је базен и пумпе.

Извор:РАДИОБИЛЕЋА

Подијели...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!