Друштво

Влада Републике Српске финансирала асфалтирање пута у Мекој Груди.


На подручју села Мека Груда који обухвата седам засеока и има око двадесет домаћинстава данас је отворен асфалтирани пут дужине једног километра за што је око 60.000 КМ обезбједила Владе Републике Српске .

Божо Вуковић каже да није могуће описати захвалност коју мјештани осјећају.

„Овдје живе дјеца која иду у школу, људи који продају млијеко, стари становници који често иду у Дом здравља и од данас ће нам све бити много лакше“.

Посланик у Народној скупштини Републике Српске Радован Вуковић каже да је и за њега ово посебан дан јер је на овом подручју рођен и ишао у школу.

„Ја сам данас овдје не само да обиљежимо овај дан када смо завршили један пројекат него да са мјештанима договорим да кренемо у реализацију двије велике активности које нас очекују у наредном периоду. Данас су овдје стручњаци који требају наћи начин да се до овог села доведе вода“, рекао је Вуковић.

Он је нагласио да је већ обавио разговоре са представницима Владе Републике Српске и да су одређена средства одобрена да и ово село добије воду.

Због надморске висине реализација пројекта је доста компликованија али ће се падом воде са планине „Баба“ ријешити напајање и овог подручја водом.

Начелник општине Билећа Миљан Алексић поручио је да је најважније да се ради на очувању села и истакао да су путеви и повезаност села са градом кључни за повратак младих.

„Ово је тек почетак. Наставићемо даље са радом. Кренућемо од Прераца, Шобадина, Мириловића па све до Баљака.“, рекао је Алексић.

Начелник Одјељења за просторно уређење и стамбено-комуналне послове општине Билећа Раденко Попара изразио је задовољство што присуствује овом, још једном у низу значајних догађаја за Билећу.

Влада Републике Српске током ове године у општину Билећа улаже 850.000 КМ кроз програм јавних набавки.

Подијели...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!