Спорт

Најбољи риболовац међу глумцима-Вук Костић на Билећком језеру


Након напорне сезоне у којој је завршио снимање трећег наставка популарне серије “Убице мог оца”, прослављени српски глумац Вук Костић стигао је тамо гдје се, како каже, осјећа најљепше – у Требиње и на Билећко језеро.

Напомињући да управо ова два мјеста посјећује и по неколико пута годишње, Костић у разговору за Срну истиче да ту живе њему веома драги људи, са којима се свакодневно дружи када је у Херцеговини, а уз дружење, ту је, свакако, и одмор уз риболов.

Потенцијали Билећког језера Костићу су, каже, задивљујући па не бјежи од свакодневног сједања у чамац и забацивања штапа са својим пријатељима из Спортског риболовног друштва “Леотар”.

“Овде се осећам као домаћи. Више од десет година долазим код Љуба Миљановића, који је овде рибочувар. Волим риболов и природу, а и ко не би ово волео, па тај је сиромашан човек”, рекао је Костић, док се припрема да сједне у чамац и крене у нову риболовну авантуру Билећким језером.

Од људи из Спортског риболовног друштва и њиховог шефа Жељка Краљевића добио је и ласкаву титулу – “пријатељ језера и чувар природе”.

“Кад дођем у ове крајеве исто је као да сам код куће. Овде некако побегнем од свега. Радио сам чак и једну ноћну смену, пошто смо ноћу пецали, па смо спавали у овој конзерви на почетку језера”, прича Костић, који је велики љубитељ природе, а уз риболов ужива и у роњењу и лову.

Костић наглашава да је врло лако све раскућити и продати, али је најтеже сачувати, па макар била ријеч и о риби, због чега се посебно диви рибочуварима из “Леотара”, чије је друштво једно од најјачих и најбоље организованих у региону.

“Риболов је мени живот. Био бих тужан када не би било моје уметности и тога што снимам, али то је посао, а за ово живим, ово највише волим”, каже Костић, додајући да на симболичан начин “држи дио од Вишеграда до Требиња” и да је по Херцеговини обишао Требишњицу, манастире, врлети…

Сваки пут када иде за Црну Гору или се из ње враћа, обавезно свраћа у Требиње и Херцеговину.

“Не дај Боже да ме неко види а да се не јавим. Дођем лети, дођем и у октобру, па на пролеће. Сигурно четири пута годишње, а кад идем за Црну Гору онда су то по два свраћања у овај крај”, каже Костић.

Вук Костић важи и за најбољег риболовце међу глумцима, посебно у морским водама, док се по слатким, како каже, још усаврашава.

“Ту је и Војин Ћетковић. А одличан је и Вања Грбић, који ће ми се придружити на Билећком језеру”, каже Костић, који од трофеја има сома од 50 килограма.

На Билећком језеру увијек га дочекају рибочувар Миленко Вучуревић Мико и Здравко Дамјанац Чеги, који на обалама језера живи скоро двије деценије. Тако је било и овога пута.

“Вук долази дуги низ година и воли да проведе овдје вријеме, да мало пеца рибу. Он је наш члан већ неколико година и сви волимо да се дружимо”, каже нам Мико.

Српски глумац страствени је заљубљеник и у лов, па није ни чудно што је заштитно лице нове кампање “Србијашума”.

“У Неготинској крајини правимо димљене кобасице. Уживамо у томе, као и у риболову. Није нам циљ да упецамо много рибе. Најважније је дружење, а улов је сам по себи само потврда вештине”, каже Костић.

Извор:СРНА

Подијели...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!