Берковићи

Кина заинтересована за камен из Берковића


Министар спољне трговине и економских односа Мирко Шаровић посјетио је данас херцеговачке општине Берковићи и Љубиње, те обишао производне погоне компаније специјализоване за обраду природног камена “Кремнице”, чија се цјелокупна производња извози у Кину.

“Дјелује нестварно да се из Херцеговине камен извози у далеку Кину и то сваки мјесец 70 бродских контејнера, преко Луке Плоче, а ускоро и знатно више”, рекао је Шаровић и истакао да је кинеска страна веома заинтересована за камен из Берковића.

Наводећи да су се јавила нова четири инвеститора и да су већ отворени преговори за четири нова погона Шаровић је прецизирао да су нова улагања омогућена и путем отворене инвестиционе линије “Кина плус 16” и “Један појас, један пут”, саопштено је из Министарства спољне трговине и економских односа БиХ.

Компанија “Кремнице” је 100 одсто кинеска инвестиција, једина у овом дијелу Републике Српске, чија вриједност износи више од четири милиона КМ.

Компанија из Берковића тренутно упошљава 58 радника, углавном мјештана локалних села ове сиромашне општине.

Извор: Срна

Подијели...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!