Привреда

Билећки “ЕФТ” Вука Хамовића са три запослена остварио милионску добит

Подијели...

Двије електроенергетске компаније Вука Хамовића у Босни и Херцеговини, односно у Републици Српској, прошле године прометовале су укупно око 298 милиона конвертибилних марака, а обје су пословале са добити.

“Рудник и Термоелектрана Станари”, која, осим што производи, електричну енергију и извози, имала је лани приходе од око 190,8 милиона КМ и нето добит од 36 милиона КМ. Запошљавају око 800 радника.

Друга Хамовићева компанија, која се бави међународном трговином електричне енергије, “ЕФТ Билећа” је са свега троје запослених имала промет од 106,8 милиона КМ и профит већи од милион марака.

Као што је Српскаинфо писала, највећи извозник електричне енергије из цијеле Босне и Херцеговине је Вук Хамовић, односно његове двије наведене компаније. Од укупно 5.200 гигават часова извезене електричне енергије из БиХ, “РиТЕ Станари” и “ЕФТ Билећа” су прошле године извезле укупно око 2.600 гигават часова струје.

Извор:ЕУРОБЛИЦ/СРПСКАИНФО


Подијели...

Повезане вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!