Култура

Бјелогрлић – Пејаковић: Ускоро филм „Тома“


На конкурсу Филмског центра Србије највише новца, 45 милиона динара, добио је филм „Тома“ о Томи Здравковићу, који ће режирати Драган Бјелогрлић и Зоран Лисинац, а по сценарију Николе Пејаковића Коље.

Снимање филма неће почети да се снима још годину дана, а ова биографска драма о легендарном пјевачу приказаће између осталог и причу о Томиној првој љубави Славици коју је оставио због фудбалера Драгослава Шекуларца. Пјесму „Букет бијелих ружа“, Тома је управо посветио Славици са којом се велика љубав догодила у тузланском хотелу „Бристол“.

Снимање филма неће почети да се снима још годину дана, а ова биографска драма о легендарном пјевачу приказаће између осталог и причу о Томиној првој љубави Славици коју је оставио због фудбалера Драгослава Шекуларца.  Пјесму „Букет бијелих ружа“ , Тома је управо посветио Славици са којом се велика љубав догодила у тузланском хотелу „Бристол“.

– У оно време мој добар пријатељ био је Драган Токовић, који је певао у кафе-бару „Теразије“. Обратио сам му се за помоћ и замолио га да ме препоручи у неком локалу. Пошто је он већ био популаран и више није хтео да пева у Безистану, упознао ме је са шефом бара, а он ми је понудио да га заменим. Сутрадан је одржана проба. Ухватила ме је грдна трема јер су тада у кафе-бару у Безистану свирали најбољи музичари, а да све буде горе, на проби су се обрели и славни фудбалери Драгослав Шекуларац и Зоран Миладиновић. Та велика имена подсмевала су ми се док сам певао… Утучен и искомплексиран, уопште нисам приметио да Славица седи са Зораном и с њим чаврља као са старим пријатељем. Схватио сам да ту нешто није у реду тек кад сам им пришао. Пред целим друштвом рекла је да мора да обиђе неке пријатељице. Шта сам могао него да се сложим. Вратио сам се у пусту собу хотела „Балкан“, а она се појавила тек после поноћи – причао је Тома у једном интервјуу.

Послије тога Тома је упознао своју прву супругу Олгицу. Једног дана док је одмарао на Светом Стефану стигао му је телеграм са поруком да је Славица тешко болесна и да жели да га види. Неколико дана касније јавили су му да је Славица умрла и тако настаје једна од његових најтужнијих пјесама „Букет бијелих ружа“.

Један од наших највећих боема касније се оженио супругом Горданом, која је поносна што се снима филм о њеном супругу.

– То ће бити изванредан пројекат. Ја нећу да глумим, али ћу свакако да помогнем у вези с анегдотама. Редитељу ћу да уступим Томина одела која је носио, а ако буду желели, сцене могу да се сниме и у нашој кући – рекла је Гордана.

Сценарио за филм „Тома“ рађен је по наруџби, каже Никола Пејаковић и додаје да се скоро двије године спремао да уђе у писање приче, а касније и сценарија.

„Тома је човјек једног времена које ми, 52-годишњаци, познајемо и сјећамо га се. И ово и јесте прича о том времену и једном Томи у њему“, казао је Пејаковић.

Извор:КУРИР

Подијели...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!