Политика

Жељка Цвијановић кандидат за предсједника РС, Милорад Додик у трци за Предсједништво БиХ

Подијели...


Актуелна премијерка РС Жељка Цвијановић кандидат је СНСД за предсједника Републике Српске – одлучио је данас Главни одбор странке на сједници у Бањалуци.

Главни одбор је потврдио и кандидатуру лидера странке Милорада Додика за члана Предсједништва БиХ из Републике Српске.

Одлуке о кандидатурама су усвојене једногласно, као и слоган “Под заставом Српске”, са којим ће ова странка изаћи на предстојеће опште изборе.

– Очекујемо убједљиву и историјску побједу на свим нивоима. Кандидовао сам се да бих у Сарајеву бранио интересе Републике Српске, за разлику од пробосанског блока из РС, који је сада тамо на власти – рекао је Додик.

Додик је истакао да је посебно поносан на то што је приликом избора кандидата постигнут значајан ниво партијског јединства и унутрашње страначке дисциплине. Он је додао и да су страначки органи усвојили програм изборних активности.

– Очекујемо 370.000 гласова за српског члана Предсједништва БиХ и предсједника Републике Српске. Очекујемо 300.000 гласова за подршку нашим листама за Народну скупштину РС и нешто више за Представнички дом БиХ. Такође, са нашим коалиционим партнерима желимо да изградимо могућу заједничку лист за Представнички дом БиХ – рекао је Додик.

Говорећи о својој кандидатури за члана Предсједништва БиХ, шеф СНСД је истакао да је кандидатуру прихватио јер је, како је рекао, свјестан да Српска треба и подршку са заједничког нивоа БиХ коју, према његовим ријечима, није имала у претходном времену.

– Желим да ојачам позицију РС у заједничким институцијама и потпуно сам увјерен да ће РС бити ојачана с енергијом, снагом и подршком коју ћу имати за овај избор. Српска не смије више да буде скрајнута и да буде пети или десети приоритет у БиХ. Она мора да буде први приоритет што се нас тиче. У свему што будем радио и што будем одлучивао, РС ће бити мој први приоритет. Не желим да припадам генерацији која је иза нас у заједничким институцијама, а која је требало да представља РС и наш народ. Они у РС представљају Сарајево и показали су како може да буде лоше. Ту лошу политику не желим више да видим  – рекао је Додик.

Он је нагласио да ће обављати дужност у интересу људи из РС.

– Мене не бира БиХ, већ РС и српски напод. Њима сам једино обавезан. Што се тиче БиХ, она је дефинисана Уставом БиХ и то ће бити оквир у којем ћу дјеловати. Ништа више ни мање од тога – рекао је Додик.

Он је нагласио да ће са коалиционим партнерима из ДНС, СП и УС направити шири патриотски блок, насупрот „босанког блока који представља Савез за промјене“.

Цвијановићева је захвалила органима странке на повјерењу.

– Ово је велика част и обавеза – нагласила је она.

Извор:ЕУРОБЛИЦ


Подијели...

Повезане вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!