Друштво

Асфалтирано спортско игралиште у „Језеринама“

Подијели...


Радови на вишенамјенском спортском игралишу у насељу Језерине у Билећи теку планираном динамиком. Након завршене друге фазе радова на овај спортски терен истрчали су и мали фудбалери из овог насеља.

Омладинска организација „Језерине“ још једном је показала да труд, залагање и сложност дају одличне резултате. Уградњом асфалта завршена је друга фаза изградње вишенамјенског спортског игралишта у овом насељу. Друга фаза подразумјевала је припрему саме подлоге и обухватала је рјешавање проблема оборинских вода, излијевања потпорних зидова и асфалтне подлоге. Како кажу чланови Омладинске организације „Језерине“ у  наредној фази израде игралишта потребно је исцртати и оградити терен мрежама, поставити мобилијар и завршити расвијету око терена. Након игралишта слиједе радови на   изградњи љетњиковца и пропратних објеката, као и изградња игралишта за дјецу предшколског узраста са клацкалицама, тобоганима и осталим садржајима који су њима занимљиви.

Из Oмладинске организације “Језерине“ још једном су се захвалили свим спонзорима који су подржали овај значајан пројекат и упутили позив онима који имају жељу и могућност да подрже њихов рад.  Радове  уградње асфалта реализовали су радници „Херцеговина путева“, а прије њих потребне радове премијештања високонапонске мреже завршили су радници „Електрохерцеговине“.

Међународна организација за миграције која подржава младе у локалним заједницама у БиХ финансијским грантовима омогућила је реализацију овог пројекта, остатак средстава добили су од општине Билећа, локалне заједнице и бројних привредника. Представници наше општине пратили су овај пројекат од прве презентације и подржали рад Омладинске организације.

Подсјећамо да Насеље Језерине броји око 110 становника старости до осамнаест година, од тога највише дјеце  узраста од осам до десет година. До сада нису имали игралиште на којем би могли да се друже и баве спортским активностима. А већ у поподневним часовима на само асфалтираном терену одигран је први сусрет најмлађих  фудбалера насеља.

Извор:ОПШТИНА БИЛЕЋА


Подијели...

Повезане вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!