ДруштвоИстакнуто

Вучић и Додик у Требињу:Реконструкција пута Тјентиште-Фоча, 600 000 КМ за водовод на Баљцима

Подијели...


Предсједник и премијерка Српске Милорад Додик и Жељка Цвијановић, градоначелник Лука Петровић, али и неколико хиљада Требињаца, дочекали су данас предсједника Србије Александра Вучића. И ова посјета била је у знаку реализованих, али најављених нових пројеката и милионских улагања у Херцеговину. У Требињу се окупио велики број грађана којима су се на Тргу слободе обратили предсједници Српске и Србије.

– Нисам ни сањао да ће овдје да ме дочека више хиљада људи и бескрајно вам хвала на томе. Најрадије бих заплакао од среће. Драго ми је што толико волите и поштујете Србију, баш онолико колико ми поштијемо и волимо Републику Српску – рекао је Вучић.

Вучић је рекао да власти Србије испуњавају своја обећања, да је Србија финансијски дисциплинована и да је у прилици да помогне Српској.

– Помогли смо прво са пет милиона, када су биле поплаве у Српској, па послије са других пет. Србија је данас стабилнија и може помоћи и борићемо се да помогнемо још. Издвојићемо пет милиона КМ за завршетак пројекта Тјентиште-Фоча, четири милиона КМ за Стари Град Требиња, 800.000 КМ за Мркоњиће, те 600.000 КМ за водовод у селу Баљци код Билеће истакао је Вучић и додао да је за изградњу вртића “Србија” у Требињу издвојено два милиона КМ.

Вучић је обраћање завршио ријечима краља Александра који је, приликом посјете Требињу, рекао да је то град хероја, мученика и пјесника.

– Ми много волимо Републику Српску, а вама бескрајно хвала што волите Србију – закључио је предсједник Србије.

Извор: РТРС/Билећа online


Подијели...

Повезане вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!