Гацко

Додик са Русима о реконструкцији ТЕ “Гацко” и “Угљевик”


Предсједник Републике Српске Милорад Додик разговарао је данас у Бањалуци са делегацијом из Русије о реконструкцији и модернизацији термоелектрана “Гацко” и “Угљевик”.

“Разговарано је о реконструкцији и модернизацији термоелектрана `Гацко` и `Угљевик` коју би обавила `Подољска фабрика за машиноградњу`, захваљујући којом би се продужио животни вијек двије термоелектране и повећала њихова снага”, саопштено је из кабинета предсједника Српске.

Додик је са Сергејом Ивановичем Шматком, специјалним представником предсједника Руске Федерације, и са представницима групе компанија “ЗиО”, која представља асоцијацију руских компанија у склопу Акционарског друштва “Подољска фабрика за машиноградњу” разговарао и о питањима међународне сарадње у области електроенергетике.

У саопштењу се додаје да су Додик и Шматко истакли значај сарадње у сврху модернизације и реконструкције енергетских објеката у Републици Српској, те изразили наду да ће данашњи састанак резултирати конкретним договорима у што скорије вријеме.

Извор: НЕЗАВИСНЕ

Подијели...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!