Невесиње

У Зовом Долу ниче модеран мост

Изградња новог моста преко ријеке Зовидолке у Зовом Долу одлично напредује и по свему судећи уговорени рокови биће испоштовани. Вриједни неимари и поред лоших временских прилика улажу много труда како би ово модерно здање што прије било у функцији. Међу њима је и доста мјештана Зовог Дола који ће се својим потомцима моћи похвалити да су градили нераскидиву везу између генерација и времена.

Обриси нове грађевине су све видљивији, па је и интересовање путника намјерника веће. Застају, фотографишу се, разговарају са градитељима… Причају и о старом дрвеном мосту који је отишао у историју као симбол ишчезлог времена када се другачије живјело и градило.

Грађевинско здање дужине 33 метра на модеран начин ће ријешити вишедеценијски безбједносни проблем у саобраћају. Нови мост посебан значај добиће и у оквиру пројекта „Горњи хоризонти“ и изградњи објеката за потребе ХЕ „Дабар“

Подјећамо, изградња моста почела је у новембру прошле године. Инвеститор пројекта вриједног 450.000 КМ је ЈП „Путеви РС“, а радове изводи Конзорцијум ХП Инвестинг – Невесињепутеви.

Извор:РАДИОНЕВЕСИЊЕ

Подијели...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!