Невесиње

Невесињци најбољи информатичари у регији


На Регионалном такмичењу из информатике које је јуче одржано у Требињу, најуспјешнији су били ученици Основне школе „Ристо Пророковић“. Благоје Милошевић освојио је прво, а Коста Солдо треће мјесто.

Благоје Милошевић ће нашу школу представљати на Републичком такмичењу из информатике, а позив за учешће од Републичког педагошког завода може очекивати и Коста Солдо, зависно од резултата у другим регијама.

Запажен резултат јуче је постигао и Саво Рул, који је освојио шесто мјесто на Епархијском такмичењу из Православне вјеронауке. Ово такмичење је одржано у Основној школи „Јован Јовановић Змај“ у Требињу.

Директорица школе Мара Шаран рекла је да овакав успјех наших ученика на такмичењима није изненађење, јер су они кроз досадашње школовање показали колико уче и раде, а крајњи резултат је то и потврдио.

– Овај успјех потврђује да имамо изузетно надарену дјецу, и то нам намеће обавезу да побољшамо наш образовни систем и ученицима дамо свој максимум – истакла је Шаран.

Извор:РАДИОНЕВЕСИЊЕ

Подијели...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!