Наука

Позив за бесплатно похађање обуке за Јава програмера


Објављује се позив за бесплатно похађање обуке за Јава програмере у оквиру пројекта „Подршка развоју ИТ сектора у Босни и Херцеговини“ који проводи Британска амбасада у Босни и Херцеговини у сарадњи са локалним партнерима.

Обуку ће сачињавати двије фазе. У оквиру прве фазе, у трајању од 6 мјесеци, сви полазници ће имати прилику да стекну основна знања из области програмирања која ће бити довољна за почетак каријере и специјализације у ИТ индустрији (посебно у области програмирања). Друга фаза, у трајању од 4 мјесеца, ће подразумијевати напредну обуку за најбоље полазнике прве фазе.  Одабир кандидата ће се вршити на основу теста познавања информатичких вјештина.

Циљ обуке је да се полазници оспособе за рад у програмском језику Јава те да им се кроз овај програм омогући приступ перспективној и квалитетној области рада са високим потенцијалом за даљи развој и усавршавање појединаца. Обуке ће бити организоване на територији Источног Сарајева два пута седмично. Током обуке полазници ће научити:

  • основе Јава програмског језика
  • детаљно упознавање синтаксе Јава програмског језика
  • развој апликација кроз пројекат

Цијелу обуку ће пратити практични рад у програмском окружењу, те се стога од полазника очекује посједовање лаптопа како би били у стању да у потпуности прате обуку и учествују у предавањима. Током трајања обуке вршиће се непрекидно праћење напретка полазника.

ПРАВО УЧЕШЋА:

Право учешћа на овој обуци имају сва заинтересована лица, са посебним нагласком на младе, са подручја Источног Сарајева.

УСЛОВИ:

  • познавање рада на рачунару
  • посједовање лаптопа

ПРИЈАВЕ:

Пријава мора садржавати име и презиме кандидата, број телефона, е-маил, датум рођења и податке о пребивалишту. Пријаве се врше на е-маил obuke@ibusiness.ba.

Више информација као и о мјесту одржавања наставе можете добити слањем упита на е-маил: obuke@ibusiness.ba. или на број телефона: 065 452 571 од 10:00 до 15:00 часова сваким радним даном.

Рок пријаве 25.03.2018.

Извор: ЕТФ Источно Сарајево

Подијели...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!