Невесиње

Потписан уговор за изградњу водовода Војине-Невесиње вриједан 2,9 милиона км


Вршилац дужности директора ХЕ „Дабар“ Жељко Зубац потисао је данас уговор са одабраним извођачима радова о реализацији пројекта изградње транспортног цјевовода од Војина до Невесиња вриједан 2,9 милиона КМ. Радове ће финансирати „Хидроелектране на Требишњици“, а реализацијом овог пројекта грађани Невесиња добиће квалитетну питку воду са изворишта Удбина.

Пројекат предвиђа изградњу дистрибутивног цјевовода од Војина до Брежина, пумпног постројења на Брежинама и резервоара капацитета 1.000 метара кубних на локалитету Дебело брдо, одакле би се вода гравитационо дистрибуирала у градску водоводну мрежу. Радове ће изводити Конзорцијум „ХП инвестинг Мостар – Конструктор инжењеринг Билећа“ и „Еко еуро тим Бањалука“

В.д. директора ХЕ „Дабар“ Жељко Зубац каже да ће завршетком овог пројекта бити испуњена људска и професионална обавеза инвеститора да грађанима Невесиња обезбиједи квалитетно водоснабдијевање. Он је нагласио да је претходно комплетиран водоводни систем за потребе објеката и градилишта ХЕ „Дабар“ и да се настављају редовне активности на изградњи вишенамјенског система „Горњи хоризонти“.

Извршни директор ХЕТ-а за производњу и техничке послове Илија Таминџија каже да ће са најновијом инвестицијом бити потпуно завршен водоводни систем Удбина који представља животни пројекат за невесињску општину. Он је нагласио да су закључно са данашњим уговором предузећа ХЕТ и ХЕ „Дабар“ у дистибутивни систем са изворишта Удбина уложили око осам милиона марака.

Начелник општине Невесиње Миленко Авдаловић изразио је задовољство што ће грађани коначно ријештити вишедеценијски проблем са питком водом. Авдаловић је подсјетио да општина Невесиње са Владом Републике Српске и Европском инвестиционом банком паралелно ради на постављању пречистача на језеру Алаговац у шта ће бити уложено 870.000 еура.

Уколико све буде текло према плановима грађани Невесиња ће до краја 2018. године имати двоструко напајање водом – са изворишта Удбина и акумулације Алаговац.

Извор:РАДИОНЕВЕСИЊЕ/РТРС

Подијели...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!