Политика

Борислав Бојић напустио СДС


Борислав Бојић иступио је данас из Клуба посланика СДС-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ и убудуће ће у Парламенту БиХ дјеловати као самостални посланик.

Како јавља новинар “Независних” Бојић је у току обраћања у Парламенту управо потврдио оно што се већ данима спекулише и на тај начин демантовао свог, сада већ бившег шефа, Вукоту Говедарицу, предсједника СДС-а.

Управо је Говедарица за поједине медије јуче изјавио да нису тачни наводи да ће Бојић напустити странку.

Он је изјавио новинарима у Сарајеву да сматра да се странка удаљила од идеје која се зове СДС и да је један број људи странку довео у тешку позицију.

“Не може странка да дјелује само на релацији Маријин двор – Лукавица, посебно када је ријеч о односу према Крајини и крајишким кадровима. То је дуже вријеме присутно у СДС-у и не желим да носим одговорност за СДС. Сматрам да ту одговорност требају да носе они који су СДС довели у ову позицију”, рекао је Бојић у паузи сједнице Представничког дома.

На питање да ли је напустио и чланство у СДС-у, Бојић је одговорио да “чим изађете из Клуба изађете и из странке, али ото-потом”.

“Већ дуже времена моји ставови које сам износио унутар странке врло често нису били коресподентни са ставовима других у странци. У посљедње вријеме то је превршило сваку мјеру”, тврди Боијић.

Он је изјавио да о овом свом поступку није обавијестио руковдство странке те да ће то сазнати од медија.

Извор:НЕЗАВИСНЕ

Подијели...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!