Политика

Говорим младима у БиХ: Ваши политичари морају одговарају Вашим тежњама


Европски комесар за политику проширења Јоханес Хан огласио се на Twitteru уочи данашње предаје одговора на Упитник Европске комисије.

„Говорим младим грађанима у БиХ: ви сте будућност ове земље и ваша будућност је у ЕУ. Ваши политичари морају одговорити вашим тежњама. Посјета предсједника Европске комисије Жан-Клода Јункера је доказ овог европског пута“, написао је Хан на Twitteru.

У згради Предсједништва Босне и Херцеговине данас ће бити уприличена предаја одговора на Упитник Европске Комисије.

У посјету Босни и Херцеговини данас, 28. фебруара, стижу предсједник Европске комисије Жан-Клод Јункер, потпредсједница Европске комисије и висока представница за вањске послове и безбједносну политику Федерика Могерини и европски комесар за политику проширења Јоханес Хан.

Подсјетимо, 9. децембра 2016. године у Сарајеву Јоханес Хан је уручио Упитник Европске комисије предсједавајућем Савјета министара БиХ Денису Звиздићу. Година, два мјесеца и 19 дана (446 дана укупно) БиХ је требало да Упитник заврши.

Босна и Херцеговина одговорила је на 3.242 питања Европске комисије. Постигнут је пуни консензус за близу 94 одсто одговора.

Извор:N1

Подијели...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!