Друштво

Додик: Систем образовања потпуно оскрнављен. Потребна јавна дебата на тему образовања

Предсједник Републике Српске Милорад  Додик рекао је да је болоњски процес урушио систем традиционалног образовања и нагласио да је систем образовања потпуно оскрнављен.

Додик је истакао да је хитно потребна јавна дебата о овој ситуацији.

– Говорим највише о високом образовању, гдје смо прихватили или смо морали прихватити болоњски процес који је урушио традиционално образовање код нас – рекао је предсједник Српске.

Према његовим ријечима, кад се томе дода непотизам, пропусти, да друштво није способно да студента генерације запосли на факултету, наравно да ту има много неправде.

– То не подржавам и покушавам да се борим против тога, али да бих се изборио против тога онда ми треба сарадња са Универзитетом и професорима који то исто тако хоће, а не који ће рећи шта јавна власт има с тим, ми смо аутономна институција – каже Додик.

Предсједник Српске напомиње да на Бироу за запошљавање нема ниједног електроинжењера, грађевинског или машинског инжењера, али да је највише оних који су завршили менаџменте, и то на приватним факултетима.

– Ми школујемо људе који нама не требају – поручио је Додик.

Он је додао да се с тим свим стварима треба изборити, поновивши да је потребна јавна дебата и да је спреман да буде дио тога без икаквих злих намјера.

– Мислим да је право чудо да смо политички и економски опстали у посљедњих десетак година – истакао је Додик.

Извор:СРНА

Подијели...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!