Република Српска

Нови закон о осигуравајућим друштвима: Нема више попуста приликом регистрације возила


Нема више попуста приликом регистрације и осигурања возила. Власници више неће имати право на бесплатне техничке прегледе, бонове за гориво или поврат уплаћене премије, што ће новим законом о осигуравајућим друштвима бити елиминисано.

Баш због такве праксе, повећани су трошкови осигуравајућих друштава, поручују из Агенције за осигурање РС.  Зато су се одлучили на ригорозније мјере и контроле.

– Смјернице су донесене у циљу додатне заштите лица која имају право на осигуравајуће покриће и накнаду из осигурања, као и у циљу добробити индустрије осигурања спречавања недозвољене праксе – наводе из Агенције за осигурање РС.

За оне који не буду поштовали нове смјернице слиједе папрене казне, од 3 000 до 20 000 марака. Осигуравајуће куће не виде смисао нових правила.

Овакав потез утицаће и на осигуранике, кажу у Дунав осигурању.

– Друштва на тај начин постају неликвидна и несолвентна и не пуне се гарантни фондови осигуравајућих друштава. Истовремено, осигураници могу бити незадовољни при исплати штета, јер се тада на одређен начин угрожава само исплата – појашњава Бојан Поповић, извршни директор за осигурање у Дунав осигурању.

Ни грађанима се не допада нова одлука. Кажу да је ситуација таква, да се не може скоро ништа платити, ако нема рата и попуста.

Агенција за осигурање и Удружење друштава размјењиваће информације, али и детаљно пратити индикаторе на тржишту. Константно ће се обављати и контрола.

Нови закон о осигуравајућим друштвима ступио је на снагу 1. новембра.

Извор:АТВ

Подијели...
Прикажи још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!