Невесиње

Почела изградња далековода Невесиње-Гацко


“Електропренос БиХ” потписао је уговор за изградњу 110-киловолтног далековода Невесиње-Гацко вриједног 6,5 милиона КМ, потврдио је Срни извршни директор за рад и одржавање система “Електропреноса БиХ” Цвјетко Жепинић.

Жепинић је рекао да је “Електропренос БиХ” јуче потписао уговор са извођачем радова конзорцијумом “Електроенергетика” који чине четири фирме – “Елнос” из Бањалуке, “Калдера” из Лакташа, “Арс инжењеринг” из Бањалуке и “Инвинг инвест” из Приједора.

“Изградњом овог далековода биће обезбијеђено двострано напајање електричном енергијом општина Невесиње и Гацко које су до сада једнострано напајане”, истиче Жепинић и додаје да је рок за завршетак радова крај идуће године.

До сада је Гацко било напајано само из правца Билеће, а Невесиње из правца Мостара.

Ранијих година догађало да је Невесиње по неколико дана било у мраку због пада стуба на далеководу, а изградњом новог далековода то се у будућности неће догађати.

Пројекат и имовински односи за овај пројекат су завршени и све је спремно за почетак радова.

Овај пројекат веома је важан за овај крај, како за привреду, тако и за становништво, посебно ако се зна да је и водоснабдијевање у Невесињу зависно од струје.

Извор:СРНА

Подијели...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!