Требиње

Требиње помаже основцима који живе на селу


Град Требиње издвојиће више од 100.000 КМ помоћи за 149 основаца који живе на селу, саопштено је из Градске управе.

Право на помоћ у овој школској години добиће сва дјеца која похађају подручне основне школе, без обзира да ли су им родитељи запослени.

Градоначелник Требиња Лука Петровић истакао је да је одлука резултат жеље актуелне градске власти да помогне свим родитељима који дјецу школују у руралним условима, као и да подстакне останак људи на селу и опстанак подручних школа.

Петровић је рекао да ово није једини начин помоћи градске управе сеоском становништву и да Аграрни фонд нуди програме подршке сеоској популацији изградњом хладњача и откупом домаћих производа који се пласирају у „Херцеговачкој кући“.

„Планирамо да помогнемо сеоском становништву и у обнови кућа и помоћних објеката, попут штала и сушница, како би ова популација имала адекватне услове за производњу здраве хране“, навео је Петровић након састанка са родитељима основаца.

Састанку у градској управи присуствовало је стотињак родитеља дјеце која живе на селу, који су се захвалили градоначелнику и његовим сарадницима на овој помоћи.

Извор:СРНА

Подијели...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!