Политика

И Тадић основао странку


Бивши потпредсједник СДС-а Огњен Тадић потврдио је Срни да је у Основном суду у Бањалуци регистровао политичку организацију под називом Народна странка која ће покушати да представи другачији начин политичке културе и умири политичке односе у Српској, а потом и омогући налажење рјешења за бројне проблеме.

Он је навео да идуће седмице планира да представи основне циљеве, као и људе који ће бити ангажовани на припреми рада Народне странке.

„Договорићемо се на који начин ћемо то да урадимо да би то од почетка изгледало баш како треба и показало да је имало смисла ово што радимо“, каже Тадић.

Он истиче да је пред новом странком дугачак политички пут, који се мора прелазити корак по корак и врло пажљиво, уз опрез да се не понови нека од грешака које су раније правили било појединци, било политичке партије.

Када је ријеч о разлозима за оснивање странке, Тадић је навео да вишестраначки систем омогућава грађанима да коригују политичко понашање онда када нису задовољни понашањем политичких представника.

„То право желимо да искористимо јер не знам коме већ није јасно у Републици Српској да већина народа није задовољна понашањем политичара и странака. Позивамо све те људе који су дали критику и показали незадовољство да прате оно што ми радимо уколико желе да се укључе у тај рад и да сви заједно покушамо предствити други начин политичке културе који ће умирити политичке односе у Српској, а онда из тога мира обезбиједити да дођемо до рјешења која ће заиста ријешити бројне проблеме који постоје“, рекао је Тадић.

Он је истакао да је намјера да странка окупи озбиљне људе, ради вођења озбиљне политике.

„Надамо се да нећемо оманути у том послу, јер ако оманемо онда смо направили велику штету, не само нама, него, прије свега, народу за који вјерујем да сада има битна очекивања од нашег будућег политичког рада“, истакао је Тадић.

Он је рекао да Народна странка, будући да није учествовала на изборима, нема никакав легитимитет да се позиционира ни као владајућа странка, нити сматра да црпи легитимитет за пуно опозиционо дјеловање.

„Народна странка тек треба да се припреми за учешће на изборима и да након 2018. године са правом, у оној мјери у којој то народ буде дао, наступи пред јавношћу“, рекао је Тадић и позвао јавност да брижљиво прати и надгледа дјеловање Народне странке.

Подијели...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!