Невесиње

Мали тениски шампион из НевесињаХерцеговина не престаје да буде у центру пажње када су у питању спортски таленти и највећа могућа спортска достигнућа која они остварују.

Овај пут Херцеговина, а највише Невесиње, може да се похвали и буде поносна са још једним шампионом а то је десетогодишњи бх првак у тенису Јустин Илић.

Јустин Илић, десетогодишњак из Невесиња заузима прво мјесто на тениској листи најбољих младих тенисера БиХ до 10 година. Првак је Републике Српске и освајач завршног Мастерс турнира  Тениског савеза БиХ у својој категорији .

Овај надарени дјечак тенис  тренира од своје пете године у Тениском клубу Мостар. Каже да му је узор Роџер Федерер.

Његов тренер Вања Ибрахимовић каже да је Јустин највећи потенцијал од све дјеце са којима је радила. Истиче да је марљив спортиста, упоран и да је његов таленат неупитан.

Ибрахимовићева преноси ријечи једног од тренера хрватског тенисера Марина Чилића, који је имао прилику да посматра младу тениску наду, и истиче да је Јустин за свој узраст савладао много више “тениског градива” него што је то успио Марин до своје десете године али и да овом дјечаку престоји  још много рада.

Од наредне године Јустин прелази у категорију играча до 12 година. Биће то нови изазов и прилика за доказивање. Оно што његов тренер такође истиче јесте и борба да се овом дјечаку нађе адекватан и сигуран начин финансирања како би могао да настави са усавршавањем

Извор:РАДИОНЕВЕСИЊЕ

Подијели...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!