Свијет

Дама “на мегдан” Путину


Позната телевизијска новинарка Ксенија Собчак, чији отац је био близак сарадник Владимира Путина, намјерава да се кандидује на председничким изборима у Русији.

Како пише “Њујорк тајмс” 35-годишња новинарка је намјеру да се кандидује на предсједничким изборима који се одржавају у марту 2018, објавила на свом Јутјуб каналу. Она је тим поводом објавила и писмо у економском листу “Ведомости”.

Она је себе описала као кандидата свих оних који одбијају статус qво, неко ко би унио борбеност у кампању и изазвао уморне старије кандидате из већ етаблираних партија, који су ту годинама.

Она је потенцијалним бирачима поручила да “мисле Собчак” уколико би нешто да учине и ако им је доста свега, а немају свог кандидата.

“Њујорк тајмс” наводи и да је она ћерка некадашњег градоначелника Санкт Петербурга, Анатолија Собчака, који је био Путинов ментор годинама и који је умро 2000. године

Међутим, “Њујорк тајмс” наводи и да ће кандидатура Собчакове додатно раслојити иаонако слабу опозицију, уз подсјећање да главни руски опозиционар Алексеј Наваљни неће моћи да се кандидује јер му је то суд забранио, због поступка који се против њега води, а који он сматра политички мотивисаним.

Извор:Б92

Подијели...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!