ДруштвоИстакнуто

НСРС: Усвојен нацрт закона о Фонду солидарности за дијагностику и лијечење обољења код дјеце. На реду су права трудница


Предсједник Републике Српске Милорад Додик присуствовао је 22. редовној сједници Народне скупштине Републике Српске како би слушао расправу о Нацрту закона о Фонду солидарности за дијагностику и лијечење обољења код дјеце.

„Расправа је о томе завршена и увјерен сам да ће закон бити усвојен јер није било никаквих примједби и да ће помоћи великом броју дјеце и њиховим породицама којима је потребно лијечење ван Српске. То ће увести више реда, него оно хаотично скупљање помоћи сваки дан и тај Фонд ће бити веома значајан“, рекао је Додик.

Он је навео да у Фонд већ у првој години може да се скупи више од шест милиона КМ.

„Изражавам своје задовољство јер смо као друштво показали висок степен солидарности. Вјерујем да ће на сљедећу сједницу скупштине испред Владе доћи приједлог закона који регулише одређене ствари у вези са трудницама и њиховим правима, што говори да социјална одговорност за људе постоји у овом друштву“, рекао је Додик.

Извор:СРНА

Подијели...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!