Свијет

Анџелина Џоли, оружје у рукама судова, тужилаштава и војске.


На основу процурјелих мејлова Међународног  кривичног суда у Хагу, заборављени филм славне холивудске глумице Анџелине Џоли, „У земљи крви и меда“ још више је опао у очима критичара. Јавност је још тада филм окарактерисала као пропаганду јер тема филма да се кроз приче о љубави Србина и Муслиманке у рату прикажу све страхоте је ипак „упакована“ у холивудски стереотип, по којем увијек једну страну чине добри, а другу лоши момци. Ова пропаганда требала је да допринесе да српску страну у филму прикаже као ону лошију.

У плану, који се види кроз преписке Џоли и Окампо и, који подсјећа на неки превазиђени филмски сценарио, Џолијева је требало да помогне у хватању господара рата Џозефа Конија, тако што би га позвала на вечеру.

Процурјели мејлови Међународног кривичног суда (МКС) показују да се Џоли сама понудила да заједно са америчким трупама „лови“ Конија у Централноафричкој Републици и помогне да га намаме да изађе из склоништа.

„Заборавите друге славне личности. Она је та“, написао је у једном мејлу 2012. Луис Морено Окампо, бивши шеф тужилаштва МКС.

„Она би вољела да ухапси Конија. Спремна је. Вјероватно ће и Бред ићи“.

„Изгледа да можеш да се укључиш у специјалне снаге које јуре Конија. Може ли Бред да иде с тобом?“, написао је Морено Окампо у мејлу глумици, на шта је она одговорила: „Бред ми пружа подршку. Хајде да говоримо о логистици. Шаљем љубав XXX“.

Ништа од овог плана се више није могло пронаћу у 40.000 процурјелих мејлова, а Џоли је одбила да коментарише.

Морено Окампо био је главни тужилац Међународног кривичног суда од 2003. до 2012. и мејлови сугеришу да је био очаран славним људима, а нарочито Анђелином.

Они су неколико пута разговарали о различитим темама, али је она престала да му одговара на мејлове пред крај његовог мандата у МКС.

На мејл: „Драга Енџи, надам се да си добро. Недостајеш ми.“ није добио одговор, а Кони је још увијек на слободи.

Подијели...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!