Свијет

Рики Џервејз: Ријалити су злоупотреба душевно болесних људи


Глумац и комичар Рики Џервејз говорио је на Оксфорду, гдје је критиковао ријалитије и назвао их „злоупотребом душевно болесних људи“.

„Од „X Фактора“ у првим рундама, гдје изведу оне болесне да им се смију милионери, па до нервних сломова у ријалитијима као што је Велики Брат, сви смо ми дио тога. То је драма, када су сукоби прави, када је конфликт у питању. Крива је и публика јер то гледа,“ рекао је Жерве на дебати у Оксфорд јуниону.

„Када сте посљедњи пут видили да неко гледа шоу у којем 12 људи сиједи око стола и води љубазан разговор? Хоћемо песничење, хоћемо нешто што активира наше најгоре инстинкте, по мом мишљењу,“ рекао је он.

„Упорно то зовемо ријалитијима, али ту ништа није реално. Све је намјештено. Сцене су измонтиране, ситуације су вјештачке, и то све са стварношћу нема везе. Направљено је тако да буди наш воајеризам, и сви смо криви због тога,“ рекао је он.

Џервејз је добитник три Златна глобуса и двије Еми награде, а својевремено је доспио на британске листе најутицајнијих људи у култури, најмоћнијих Енглеза и најбољих „stend-ap“ комичара свих времена.

Извор:МОНДО

Подијели...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!