Невесиње

У току реализација бројних инфраструктурних пројеката на подручју Невесиња

Подијели...


Министар за просторно уређење, грађевинарство и екологију Републике Српске Сребренка Голић рекла је данас у Невесињу да је то мала општина, али велико градилиште гдје се реализују бројни инфраструктурни пројекти.

“Видимо да се ради систем водоснабдијевања, затим реконструкција спортске дворане, изградња саобраћајница, а највећи од свих пројеката је изградња Хидроелектране `Дабар`”, рекла је Голићева након посјете спортској дворани “Невесињка”.

Она је изразила задовољство што је министарство на чијем је челу дио пројекта обнове спортске дворане у Невесињу који ће коштати више од 550.000 КМ.

“Пројекат је подијељен у фазе, једна фаза је санација кровишта и она спада у домен енергетске ефикасности. Све објекте које реконструишемо и градимо након 1. јануара ове године морају бити изграђени по стандардима енергетске ефикасности”, навела је Голићева.

Према њеним ријечима, Влада Републике Српске је путем Фонда за заштиту животне средине кофинансирала прву фазу у износу од 80.000 КМ, што је статичко ојачање спортске дворане.

“Друга фаза је примјена енергетске ефикасности и техничке изолације кровишта”, рекла је Голићева.

Она је додала да је трећа фаза најскупља и да је она у фази преговора са међународним донаторима од којих очекује помоћ у овом пројекту.

Голићева је нагласила да ће спортска дворана у Невесињу добити нови изглед најкасније до краја 2018. године.

Замјеник начелника општине Невесиње Милутин Самарџић навео је да је у овој општини започето много значајних пројеката те да је од почетка ове године уложено више него посљедњих петнаест година.

“Много времена смо потрошили на пројектовање, а сада смо у фази реализације. У Улици цара Душана изводе се радови у вриједности од око 500.000 КМ, наредне године ћемо имати такође инвестицију од 500.000 КМ у изградњу путне инфраструктуре. Ту је и реконструкција спортске дворане”, навео је Самарџић.

Он је нагласио да се пројекти реализују уз помоћ Владе Републике Српске и кредитним средствима.

Голићева је у Невесињу разговарала са општинским руководством о потребама и могућности спровођења пројекта у области енергетске ефикасности.

Састанку су присуствовали и посланици у Народној скупштини Републике Српске Илија Таминџија и Драган Ристић, те директор фонда за заштиту животне средине Срђан Тодоровић.

Након Невесиња Голићева ће посјетити радове на ХЕ Дабар.

Извор: СРНА


Подијели...

Повезане вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!