Друштво

Министар Богданић са новим руководством Дома здравља у Билећи (ВИДЕО)

Подијели...


Министар здравља Драган Богданић, ново руководство Дома здравља „Свети Лука“ у Билећи и општинско руководство, договорили су модалитете за излазак из кризе те здравствене установе.

Дуговања, по свим основама, су око 3,5 милиона марака. Циљ је да Дом здравља у Билећи настави да пружа квалитетне услуге из области примарне здравствене заштите.

Министар Богданић је рекао да Влада Српске и Фонд здравственог осигурања чине све да помогну Дому здравља у Билећи како би превазишао проблеме, те да ће и убудуће радити на томе да би ова здравствена установа што прије била стабилизована.

Богданић је, након данашњег састанка са вршиоцем дужности директора Дома здравља у Билећи Славком Бољановићем, рекао да је договорено да се сачини рационална систематизација, напомињући да је један број радника већ стекао услове за пензију, те да неће повлачити неке тешке и исхитрене потезе.

“Договорили смо да ћемо обавезе по основу доприноса и пореза рјешавати како то будемо радили и према другим здравственим установама. Циљ јесте да се у наредном периоду уз нето плате уплаћују и порези и доприноси”, рекао је Богданић.

Према његовим ријечима, очигледно је да се у протеклом периоду у Дому здравља недомаћински пословало и да су многе ствари рађене онако како није требало што је довело до оваквог стања.

Богданић је напоменуо да је добро да нема знатних обавеза према добављачима, због чега није угрожено снабдијевање ове установе.

Он је истакао да је ово почетак разговора о билећком Дому здравља који ће бити настављени и у Министарству и у локалној заједници.

“Увјерен сам да ћемо у неком реалном времену наћи начин да се исплате заостале плате и да у овој здравственој установи одржимо ниво здравствене заштите као и у осталим установама у Републици Српској”, рекао је Богданић.

Бољановић је истакао да је на данашњем састанку сачињен план како изаћи из великих дугова које је затекао, подсјећајући да ова здравствена установа Пореској управи и добављачима дугује 3,5 милиона КМ.

Он је навео да је и дуг за струју износио око 80.000 КМ и да је рачун био блокиран, али да су га успјели у великој мјери измирити, захваљујући општини која им је дала 75.000 КМ.

“Платили смо 64.000 КМ за струју, а остатак смо остали дужни”, рекао је Бољановић и додао да су преостала средства уплатили Пореској управи за доприносе.

Он је рекао да се запосленима дугују три и по плате.

Састанку у Дому здравља присуствовао је и начелник општине Билећа Миљан Алексић, који је рекао да ће се локална заједница и убудуће укључивати у рјешавање проблема у овој установи.

“Мислим да ћемо са неким рационалним потезима успјети да сачувамо Дом здравља.Увјерен сам да му слиједе бољи дани”, рекао је Алексић.

Извор:СРНА/РТРС


Подијели...

Повезане вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!