Република Српска

Република Српска добила нових 10 километара ауто-пута

Подијели...


Интонирањем химни Републике Српске и Србије у Лакташима је почела церемонија отварања дионице ауто-пута “9. јануар” /Бањалука-Добој/ од Маховљана до Друговића у дужини од 10 километара.

Отварању дионице ауто-пута присуствују предсједници Републике Српске Милорад Додик и Србије Александар Вучић, предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић и народни посланици, премијер Српске Жељка Цвијановић и министри у Влади Републике Српске, представници Српске у институцијама БиХ, амбасадор Србије у БиХ Станимир Вукићевић, локалних заједница, руководство предузећа “Аутопутеви Републике Српске”, званице из јавног и друштевног живота, те бројни грађани.

На дионици аутопута који ће данас бити отворена, изграђено је и 16 објеката, међу којим су три најзначајнија: вијадукт Маховљани, вијадукт Лакташи 2 и мост Врбас.

Обим посла на аутопуту “9. јануар” превазилази све досадашње грађевинске подухвате у Републици Српској, а квалитет досад обављеног посла у сваком сегменту грађевинарства на нивоу је свјетске праксе у нискоградњи.

Република Српска има дугорочни план да изгради око 430 км ауто-путева а тренутно располаже са 80 км ових цести. Већ наредне године Република Српска ће имати преко 100 км ауто-цести.

Извор:РТРС


Подијели...

Повезане вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!