Политика

Билећки одборници смањили плате функционерима (ВИДЕО)


Билећки одборници смањили су свој одборнички додатак за 50 КМ, док су општинским функционерима плате у просјеку смањене за хиљаду КМ. Буџетски минус покушаће да санирају и са три милиона КМ новог кредита.

Начелник Билеће убудуће ће примати око 1.500, а предсједник Скупштине око 1.300 КМ. Њихови замјеници примаће 75 одсто плата својих петпостављених. Предлагач тврди да су плате биле енормне.

Дражен Дунђер, одборник Клуба “Звјездано небо” каже да су плате биле изразито велике.

Предсједнику Скупштине и начелнику општине, плате ће бити мање за по хиљаду КМ.

Блажо Вујовић, предсједник Скупштине, каже да су плате смањене за више од четердесет одсто.

– Моја плата је била по коефицијенту 2,7, а сада је по 1,6 – каже Вујовић.

Начелник општине Миљан Алексић каже да за њега лично смањење од 50 одсто није велико, али да јесте за функционере, те да би њима одговарало смањење у износу од 20 одсто.

Износ уштеде биће познат накнадно, а већ је предлагано гдје би се тај новац могао утрошити.

Глигор Самарџић, одборник СДС-а, сматра да би новац требало да буде утрошен на социјална давања, омладину и развој спорта.

У СНСД-у су тврдили да, иако су били за смањење плата, није потпуно испоштована процедура.

– Свако смањење ће значити, јер је свака уштеда добра, али видите да смо планирали кредитно задужење и да је ситуација јако тешка и сложена – каже Љубо Вуковић, одборник ове партије.

Због више од три и по милиона буџетског минуса, Скупштина је донијела одлуку о кредитном задужењу од три милиона КМ.

– Улазимо у кредитно задужење како бисмо ријешили одређене ставке које се “вуку” већ седам или осам година – каже начелник Алексић.

Општина је, у односу на буџет, кредитно оптерећена са десет одсто. Зелено свјетло за ново задужење требало би да да и Министарство финансија.

Извор:РТРС

Подијели...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!