Требиње

Требиње скупо Требињцима

Неки се у Требињу презноје од јаког сунца а неке зној облије када виде рачун у неком од кафићу или ресторану. Високе требињске цијене најтеже падају управо Требињцима.

-Јао ђе ме нађе. Генерална ситуација јесте да је Требињцима Требиње постало скупо. Сада смо ми у силњ оној жељи огроман број туриста па хајмо да зарадимо опет на другој страни изгубили.

Од чега вам се више манта од сунца или цијена? Од цијена.

Какве су цијене у односу на Подгорицу? Мени исто, исто.

-Сличне београдским. Можда су мало пића јефтинија овдје а храна и месо то је ту негдје, кажу грађани.

Кафа три марке, лимунада четири, пола литра точеног пива шест, чаша вина девет, парче пице три, а бурек 3 и по марке, то су само неке од цијена у појединим кафићима, а у појединим ресторанима ручак пресједне. Локалне газде не крију да желе само богате госте. На срећу има и оних који мисле на суграђане.

“Цијена наше еспресо кафе обичне и са млијеком је 1,50 КМ мислим да је то нешто пристојно за наше становништво, а сигурно и за туристе. Што се тиче других угоститељских објеката мислим да су поједини објекти мало претјерали са тим цијенама”, каже Синиша Дошло, кафе-пицерија “Гарден” Требиње.

Четверочлана поридица за двије ноћи у појединим требињским преноћиштима мора издвојити невјероватних 900 марака. Приватни апартмани су повољнији али опет цијене скоро као на мору.

“Цијене зависе од броја туриста који долазе али крећу се од 30 до 50 евра. Ми смо тек кренули очекујемо да ће бити гостију”, каже Божидар Влачић, апармани “Дебели ‘лад” Требиње.

Високе цијене отјераће госте кажу Требињци. Из Туристичке организације шаљу апеле надлежним.

“Надамо се да ће бити реакција и са локалног и са државног нивоа да те цијене задржимо у неком разумнијем опсегу како и туристи били задовољни, али оно што је најважније и локалци који живе у нашем граду”, каже Жарко Вицо из Туристичке организације Требиње.

Градонаачелник шаље апеле локалним привредницима.

“Дајте да на вријеме реагујемо да не дижемо претјерано цијене ако желимо да задржимо госте и ако желимо да повећамо број гостију”, каже Мирко Ћурић, градоначелник Требиња.

Требиње јесте туристички центар али није приморска метропола у коју долазе милионери, поручују љути јужњаци и откривају да има оних који у данима када је град крцат на безобразан начин цијену апартмана удуплају. Иницијатива попуст за домаће становништво као у сусједном Дубровнику и даље је само иницијатива што ће вјероватно и остати.

Подијели...
Извор
АТВ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!