Невесиње

Невесињска болница добиће савремену медицинску опрему за лапароскопске операције


Општина Невесиње објавила је позив за јавну набавку савремене медицинске опреме  вриједне 66.460 КМ за потребе невесињске Болнице. Тендер је расписан у оквиру пројекта „Унапређење обима и квалитета услуга Болнице Невесиње кроз сарадњу са дијаспором“ који општина Невесиње проводи у сарадњи са Развојним програмом Уједињених нација (УНДП).

Болница ће добити хистероресектоскоп са припадајућим оптикама, кошуљицама, кабловима, силиконским цријевима и пумпом за дистензију утеруса са дигиталним дисплејом уз опције дефинисања и контроле. Предмет јавне набавке је и сет инструмената за лапароскопију.

Директор Болнице Невесиње Велибор Миливојевић раније је изјавио да ће додатна опрема омогућити много већи број интервенција и хируршких захвата у невесињској здравственој установи, додајући да пројекат подразумјева и запошљавање љекара и медицинских техничара.

Начелник општине Миленко Авдаловић нагласио је да се кроз овај пројекат отворила могућност модернизације болничке опреме, посебно запошљавања младих кадрова.

– Општина је кандидовала пројекат за развој болнице и хируршке клинике, којом руководи професор Предраг Пешко из Београда. Пројекат је добио најбоље оцјене из   УНДП-а и  сада је кренула и реализација – додао је Авдаловић.

Извор:РАДИОНЕВЕСИЊЕ

Подијели...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!