Политика

Опозиција блокирала рад НСРС.Легитимни захтјеви или почетак блокаде институција РС


Посланици опозиције Републике Српске јуче су након шесточасовног опструисања усвајања дневног реда 21. редовне сједнице Народне скупштине физички прекинули засиједање Парламента и тражили засиједање Колегијума како би испоставили своје захтијеве.

Опозицонари траже да надлежни министри доставе одговоре на сва посланичка питања, као и да Колегијум НС РС упути захтјев и упозорење у институције обавезне да обезбједе ступање на снагу одлука, односно свих аката, усвојених у НС РС.

Даље траже да се у дневни ред 21. редовног засједања Народне скупштине Републике Српске врати тачка која је усаглашена на сједници Колегијума Народне скупштине Републике Српске одржаној 31.08.2017. године и уврштена у Приједлог дневног реда под редним бројем 14. под називом:

а) Извјештај Главне службе за ревизију јавног сектора Републике Српске о проведеној финансијској ревизији Консолидованог годишњег финасијског извјештаја Владе Републике за кориснике Буџета Републике Српске за период 01.01.- 31.12.2016.године и

б) Годишњи ревизорски извјештај Главне службе за ревизију јавног сектора Републике Српске за 2017. годину.

Међутим спорна тачка је повучена са дневног реда и планирана да се о њој распраља на једном од наредних засиједања Парламента Српске.

Посланици опозиције поново су данас блокирали рад Народне скупштине Републике Српске након што су, након Колегијума Парлмента, поново заузели простор, на којем сједи предсједништво Парламента.

Поводом најновијих дешавања, предсједник НСРС, Недељко Чубриловић, на ванредној конференцији за новинаре, рекао је да ће сједница Парламента бити настављена када се за то створе услови, као и да ће странке позиције о томе заузети став.

Предсједник Клуба посланика СНСД у НСРС Радован Вишковић рекао је, раније јутрос, у  Јутрњем дневнику РТРС-а да ће на наредној сједници Парламента Српске, за 15 дана, бити разматрани Извјештај Главне службе за ревизију о Консолидованом извјештају о буџету Српске за 2016. годину и Извјештај за ревизију јавног сектора за 2017. годину.

Вишковић је нагласио да је јучерашњом блокадом рада Народне скупштине опозиција настојала да недемократским методама скрене пажњу на себе, јер су, наводи, већ сада свјесни да немају шансе на изборима, па посежу за таквим иступима.

Извор:РТРС/Билећа online

Подијели...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!