Србија

Србија „уводи ред у школе“. Крај социјалним разликама


Министар просвјете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић оцијенио је да је увођење ђачких униформи „увођење реда у школама“.

Шарчевић је током посјете Основној школи „Свети Сава“ у Врчину, у којој је уведена унифицирана школска одјећа, казао да ђачке униформе смањују утицај социјалних разлика на понашање дјеце и развијају колективни дух и осјећај припадности школи.

„То је први корак да дјецу мотивишемо да се такмиче у знањима и талентима, а не моди и статусу. У школи сви морају да се понашају пристојно и поштују институцију која је осим образовне и васпитна“, казао је Шарчевић а пренијело Министарство просвјете.

Градски менаџер Горан Весић рекао је да Град Београд, преко Секретаријата за социјалну заштиту, може обезбиједити одређени износ као помоћ родитељима који нису у стању да купе униформе.

„Униформе укидају социјалне разлике, а родитељи у сваком случају купују дјеци одјећу, без обзира да ли купују школску или неку другу одјећу, то је за њих трошак“, рекао је Весић.

Модна дизајнерка Драгана Огњеновић, која је на позив Министарства просвјете креирала и донирала ђачке униформе, казала је да су оне произедене у капацитетима српске текстилне индустрије.

Извор:N1

Подијели...
Прикажи још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!