Привреда

Алексић: Текстилни погон мора наставити да ради


Начелник општине Билећа Миљан Алексић рекао је да је данас разговарао са руководством “Трендтекса” и отпуштању деведесет запослених из овог текстилног предузећа, поручујући да погон мора наставити са радом, ако не са овим, онда са новим послодавцем.

Након састанка одржаног у згради у којој је смјештен “Трендтекс”, Алексић је изјавио новинарима да се не може дозволити да пропадне погон који је најмодернији у БиХ, напомињући да раднице које су обучене за посао могу да одговоре свим захтјевима.

“Радим на рјешавању проблема. Разговараћу и са представницима надлежних институција шта је најбоље да се учини”, рекао је Алексић, напомињући да он нема увид у рад приватне фирме “Трендтекс”, али да је увијек био спреман да помогне, колико је могао.

Он је искључио могућност било какве кривице радница што су остале без посла.

Предсједник Општинског одбора СДС-а Билећа Горан Бошњак посјетио је “Трендтекс” након чега је рекао да је “срамота да толики број радница остане на улици”.

Он је истакао да је страшно за било коју општину, а не за овако малу и сиромашну, да деведесет запослених у једном дану остане без посла.

“Влада Републике Српске би требало да изнађе и понуди рјешење за раднице, јер је она и покретач овог пројекта, који је и опозиција првобитно подржала, али и исказала сумњу у његову реализацију”, рекао је Бошњак.

Он је изјавио новинарима да је крајњи епилог пројекта – сумњиво потрошени новац, а радници на бироу.

Технички директор производње Милан Бирач Срни је рекао да су раднице имале редовну плату и уплату доприноса. Разлоге за отказ није желио да коментарише.

Деведесет запослених у “Трендтексу” данас је остало без посла у овом текстилном погону, а сутра ће им, како су рекле, бити и званично уручене радне књижице.

Извор:СРНА

Подијели...
Прикажи још

Један коментар

  1. Ista ova nasa Vlada prstom nije mrdnula za 800 radnica kad se u Trebinju zatvorio Novotex. Predsjednik Dodik je dao obecanje radnicama al od toga nista. Zbog toga mi je zao radnica jer sva obecanja koja vam politicari daju su samo šarene laži.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!