Привреда

Асфалтирана и посљедња дионица приступног пута за потребе „ХЕ Дабар“


Изведени су радови на асфaлтирању последње деонице приступних путева у процесу изградње ХЕ Дабар. Ради се о приступном путу ка мјесту будуће бране „Пошћење“ у мјесту Косовача. Асфалтиран је пут дужине око 1400м и тиме се завршава серија изградње приступних путева за потребе ХЕ Дабар. Заједно са изградњом пута, дуж трасе постављен је цјевовод као и водови за оптички кабл.

Од почетка радова на изградњи ХЕ Дабар укупно је асфалтирано тридесетак километара приступних путева. Тим поводом мјештани овог краја добили су асфалт испред кућа, воду и још низ других погодности чиме се полако враћа живот у овај крај и стварају повољнији услови за опстанак и живот уопште. Осим тога, многа домаћинства остварила су и значајну финансијску добит од процеса експропријације.

Да подсјетимо, радови на изградњи ХЕ Дабар увелико трају. Приступни тунел Стражевица је завршен а тренутно се изводе радови на ископу главног тунела. Ископ се врши са три нападне тачке а до сада је ископано око једног километра главног тунела.

У наредном периоду поред уговорених радова на тунелу интезивно ће се радити на проналажењу финансијске конструкције, односно инвеститтора за остале објекте система ХЕ Дабар.

Извор:ХЕДАБАР

Подијели...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!