Србија

Србија прва у свијету по броју нових радних мјеста


Србија је најбоље мјесто за инвестирање, а извјештај “IBM Global Lokejšns Trend 2017” (IBM) то само потврђује, изјавио је министар привреде ове земље Горан Кнежевић.

У најновијем извјештају “IBM” објављено је да је Србија свјетски лидер по броју отворених радних мјеста у односу на број становника у 2016. години.

“IBM” неколико година уназад анализира активности на пољу улагања у Србију, а ово је до сада најбољи резултат који је Србија остварила и уједно пораст од око 40 одсто у односу на 2015. годину.

“Влада Србије коју је водио Александар Вучић поставила је унапређење услова за пословање високо на листи приоритета, а и ова Влада коју води премијерка Ана Брнабић наставила је, енергично и посвећено, рад на отклањању свих баријера”, изјавио је Кнежевић.

Како је саопштило Министарство привреде, Кнежевић је подсјетио да нису само подстицаји привлачили инвеститоре, већ цијела Влада и Министарство привреде раде на поправљању пословне климе.

Србија је, подсјећа он, у посљедње двије године и на престижној “Duing” бизнис листи Свјетске банке која рангира 190 земаља свијета према условима пословања, напредовала чак за 44 мјеста, и пласирала се најбоље од када та листа постоји.

На посљедњој листи, Србија је ушла међу првих 10 земаља реформатора на свијету.

Извор:ТАЊУГ

Подијели...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!