ДруштвоИстакнуто

Билећа добија нову водоводну мрежу.Потписан споразум о реконструкцији


У Билећи је јуче потписан споразум о почетку извођења радова на реконструкцији водоводне мреже. Укупна вриједност пројекта који, осим рјешавања водоводне мреже, подразумијева и дјелимично рјешавање проблема канализационе мреже и дијела оборинских вода је 4,5 милиона KМ. Средства за овај дио пројекта су обезбијеђена кредитним задужењем општине.

Реализацијом овог пројекта смањиће се губици у водоводној мрежи која датира још из Аустро-Угарског периода.Пројекат ће повећати енергетску ефикасност укупног водоводног система што ће обезбиједити велике уштеде електричне енергије.

Комплетан пројекат предвиђа рјешење водоводне мреже, реконструкцију и изградњу канализационе мреже и реконструкцију и изградњу оборинске канализације а вриједност комплетног пројекта је око 20 милиона КМ.

Извођач радова је фирма Еко-Еуро тим из Крупа на Врбасу. Радови би требало да почну крајем септембра а рок за завршетак радова је 365 дана.

На овом пројекту се радило пуних 5 година.

Билећа online

Подијели...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!