Друштво

Активно више пожаришта у Херцеговини. У Билећи гори на 9 локација


На подручју Херцеговине јутрос је најтежа ситуација у општини Билећа, гдје је активно девет пожара, а током ноћи успјешно су одбрањене куће у селима Засада и Хоџићи, потврђено је Срни у Регионалном центру Цивилне заштите у Билећи.

Активни су пожари и у рејону села Звијерина, Шобадине, Риоца, Тренслава, Коравница, те на планини Видуша, гдје се ватра шири у два крака – према Видушком пољу и Буковом врху, али куће нису угрожене.

И у осталим општинама Херцеговине, осим у Берковићима, активно је по неколико пожара, али јутрос не пријете насељеним мјестима.

Командир Ватрогасне јединице Требиње Трипо Ћук каже да је на пожариштима стање знатно стабилније.

Он каже да су синоћ и јутрос извршили „десант“ – спуштање из хеликоптера Хеликоптерског сервиса Републике Српске једног броја ватрогасаца на коту Мотка, највиши врх планине Бјеласице, гдје је због неприступачности терена могуће доћи само на тај начин.

У Љубињу је активан пожар на планини Илија, али се не гаси, јер гори на неприступачном терену.

На подручју општине Невесиње локализован је пожар у рејону Горња Трусина, док је у мјесту Ковачица локализован.

У Гацку су активна три пожара, и то на планини Бабе, гдје гори квалитетна шума, на подручју Мрђеновића ватра је под контролом, а екипе су на терену и на Степену у рејону Камено брдо.

У Републици Српској траје борба са пожарима, а ватрогасци, цивилна заштита, радници шумарства, припадници Оружаних снага и грађани воде дугу и исцрпљујућу успјешну битку, саопштено је из Управе цивилне заштите Републике Српске.

Извор:РТРС

Подијели...
Прикажи још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!