Берковићи

Тешка ситуација на пожариштима-најтежe у селу Трусина код Берковића (ВИДЕО)

Подијели...


У Берковићима је јутрос активан пожар, а најкритичније је у селу Трусина гдје је ватрена стихија дошла до кућа у засеоку Драган, потврдио је начелник општине Берковићи Ненад Абрамовић. Пожар у Трусини пренио се јаким вјетром са планине Сњежнице.

Абрамовић је истакао да је хеликоптер јутрос надлијетао пожариште, али да је процијењено да не може да дејствује због јаког вјетра.

На подручју општине Билећа активна су три пожаришта а најтежа ситуација је у селу Засада гдје се ватрогасци “ВЈ Билећа” боре са ватром да не дође до кућа и објеката.

Пожар у рејону Коритника и Драчића је стављен под контролу.

У мјесту Величанима код Требиња ноћас је вођена борба са пожаром, а ватра је прелазила преко магистралног пута Требиње – Љубиње. Ватра је била на удаљености од 10 метара од кућа, али је тридесетак ватрогасаца и припадника Цивилне заштите Хидроелектрана на Требишњици успјело да спаси објекте.Ватрена стихија однијела је око 200 стубова од струје па је екипа Електро-Херцеговине на терену и отклања кварове.

Билећа online


Подијели...

Повезане вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!