Друштво

Стамбени кредити ИРБ-а за све становнике Српске


Сви становници Републике Српске моћи ће да аплицирају за стамбене кредите које пласира Инвестиционо-развојна банка Српске уз повећање износа новца на 150.000 КМ и рок отплате зајма на 25 година, пише „Глас Српске“.

Лист наводи да су новине дефинисане измјенама правила о пласману средстава, које је креирао ИРБ и упутио их на усвајање у Владу Српске.

У ИРБ-у су истакли да приједлог садржи бројне измјене када је ријеч о стамбеним кредитима, као што су кредити за самце, повећање износа са 100.000 на 150.000 КМ, продужење периода отплате са 20 на 25 година, а свим грађанима биће омогућено да их користе.

У Министарству финансија Републике Српске навели су да су им прослијеђене измјене правила о пласману кредита ИРБ-а.

Економиста Горан Радивојац оцијенио је да ће повећање могућности задужења на 150.000 КМ вјероватно већини становника који су стално запослени омогућити да ријеше стамбено питање, као и да продужење рока отплате кредита одговара великом броја корисника, што је профитабилније за банку.

Кредите ИРБ-а до сада су могли подићи самци до 35 година старости, парови са или без дјеце до 35 година старости, високообразовани самци старији од 35 година и високообразовани брачни парови старији од 35 година.

Извор: СРНА

Подијели...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!