Република Српска

Република Српска – земља кладионица, апотека и кафића


Земља кладионица, апотека и кафића – тако би се могла описати Република Српска. Игре на срећу, продаја лијекова и пића постали су најуноснији посао у Српској.

Практично, на сваких 100 метара можете се кладити, лијечити или испијати кафу. Бањалучанима је то превише.

За непуних седам година Бањалука је добила нових 450 кладионица, што је, према подацима Републичке управе за игре на срећу, пораст од 102 одсто. У буџет се, од игара на срећу, прошле године слило 22,5 милона марака. Управо је недостатак новца главни разлог све веће посјећености кладионица, кажу аналитичари.

“Стање интереса за покретање бизниса у домену коцкања, у домену апотека, у домену кафића је са једне стране плод нужде, јер ни ти људи који то раде, немају бољи посао да раде. Клијенти су незапослени, сиромашни и људи са надом. Тако, када све то погледамо да је то врло тужна слика у којој се налазе грађани БиХ”, сматра аналитичар Зоран Павловић.

А након што се окушају у играма на срећу, грађани ће посљедњу марку дати на лијекове или пиће. Било да лијече главобољу од губитка новца или да прославе добитак.

Извор: АТВ

Подијели...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!