Друштво

Генерални штрајк у билећком Дому здравља


Радници запослени у билећком Дому здравља ступили су данас у генерални штрајк. У наредном периоду, услуге у Дому здравља радници ће обављати само у хитним случајевима.

Захтјеви радника су јасни: Именовање вршиоца дужности директора ове установе, излазак из тешке финансијске ситуације, исплата заостале 3 и по плате, иплата заосталих пореза и доприноса. Такође, радници траже рјешење како платити струју, воду и остале обавезе према добављачима.

Прије двадесетак дана, радници су штрајком упозорења захтијевали да им се исплате зарађене плате за протекла три мјесеца као и доприноси за здравствено и социјално осигурање, што до данас није урађено. Од Фонда здравства, ресорног министарства и оснивача Општине Билећа тражили су да се укључе у рјешавање њиховог проблема. У протеклом периоду – нико им се није обратио нити пружио помоћ.

У Билећу је данас стигао и Миленко Гранулић, предсједник Синдиката здравства и социјалне заштите Републике Српске.

Извор:ХЕРЦЕГТВ

Подијели...
Прикажи још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!