Невесиње

Предсједник Владе РС Жељка Цвијановић отворила 142. Невесињску олимпијаду


Предсједник Владе РС Жељка Цвијановић отворила је вечерас 142. Невесињску олимпијаду. Свечаном отварању јединственог сабора традиције и витештва присуствовало је неколико хиљада посјетилаца, спортиста и гостију. Централни догађај са витешким дисциплинама и традиционалним коњским тркама биће одржан сутра на Братачком лугу.

Отварајући Невесињску олимпијаду Цвијановићева је  нагласила да је ово важан догађај за читаву РС и да ће  Влада РС заједно са локалним властима унаприједити ову спортско-културну манифестацију. Она је најавила и неколико важних стратешких пројеката, као што су обезбјеђење уредног и квалитетног водоснабдијевања и унапређење путне инфраструктуре.

Цвијановићева је рекла да је Влада Републике Српске по разним основама пласирала у Невесиње 55 милиона КМ, као и да је кроз Инвестиционо-развојну банку пласирано 15 до 16 милиона КМ којима су се помагали различити пројекти.

Она је изразила задовољство што други пут отвара „Невесињску олимпијаду“.

Културно-умјетнички програм обиловао је фолклорним кореографијама и наступима пјевачких, плесних и етно група. Специјални гости вечери били су Бојана Пековић – једина афирмисана дјевојка у свијету која свира гусле и чланови  КУД-а „Анђели“ из Ниша. Програм су употпунили Етно група „Свети Димитрије“, гангашка група „Српски Соко“, Плесни клуб „Летс денс“, композитор Горан Дука, вокална солисткиња Јелена Грубачић, глумица Драгана Матрак Буквић, те Миливоје Граховац, Марија Пејичић и Наташа Брењо.

На Братачком лугу код Невесиња сутра ће бити одржан централни догађај 142. Невесињске олимпијаде. Програм почиње у 12 часова традиционалним дисциплинама као што су скок у даљ, пењање на стуб, скакање на мијех, трка са јајетом у кашици, трка у џаку.

У раним поподневним часовима биће организована такмичења у витешким дисциплинама потезање конопа и потезање клипа.

Најатрактивније дисциплине олимпијаде трке коња остављене су за сам крај манифестације. Организатори и ове године приређују три галоперске трке, па љубитељи коњичког спорта могу очекивати истински спектакл.

Извор:РАДИОНЕВЕСИЊЕ

Подијели...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!