Невесиње

Шанса за незапослене жене жртве насиља


Фондација „Женски центар“ Требиње одржала је прије неколико дана састанак у Полицијској станици Невесиње, на тему жртве породичног насиља.

Осим редовних тема о насиљу, на састанку је представљена нова шанса за незапослене жене жртве насиља, која се односи на могућност аплицирања Заводу за запошљавање Републике Српске за неповратна новчана средства у сврху самозапошљавања.

Члан удружења Женског центра Вера Булут истиче да је овај пројекат покренут као иницијатива невладиних организација и да је препознат као приоритет за запошљавање рањиве категорије жена.

̶  На конкурс који је био расписан у мају, нико се није јавио и искористио право на неповратна средства. Разлог томе наводе страх од околине, страх од одбацивања, нарушавања угледа породице, као и недовољно информисање – истиче Булут. Расписивање сљедећег конкурса планирано је у првом тромјесечју наредне године.

На подручју Требиња, заједно са Бања Луком проводи се и пилот пројекат који има за сврху да се жтрвама насиља пронађе особа од повјерења, као стручна и морална подршка у процесу доказивања насиља, као примјер добре праксе Црне Горе.

Извор:РАДИОНЕВЕСИЊЕ

Подијели...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!