Политика

Окончана 20. редовна сједница Народне Скупштине РС. Усвојен Нацрт закона о фонду солидарности.


Народна скупштина Републике Српске усвојила је на 20. редовној сједници пет закона, три нацрта закона, двије стратегије и више извјештаја републичких комисија и агенција.

Посланици су усвојили Закон о интервентним набавкама – по хитном поступку којим се уређује начин интервентних набавки производа, робе и средстава у условима озбиљних поремећаја на тржишту Републике Српске.

Финансијска средства за интервентне набавке производа, робе и средстава у условим озбиљних поремећаја на тржишту Републике Српске обезбјеђују се у буџету Републике.

Након стечаја у Робним резервама Републике Српске, циљ нових рјешења из овог закона је да се обезбиједи континуитет снабдијевања тржишта и становништва Републике Српске основним пољопривредним и индустријско – прехрамбеним производима у условима озбиљних поремећаја на тржишту.

Усвојен је и Закон о вјештацима Републике Српске уз више амандмана прихваћених у цијелости или дјелимично, као и Закон о ветеринарству у Републици Српској. Усвојени су Закон о измјенама и допунама Закона о ветеринарско-медицинским производима и  Закон о измјенама и допунама Закона о водама.

Народна скупштина усвојила је и Нацрт закона о Фонду солидарности за дијагностику и лијечење обољења, стања и повреда дјеце у иностранству – приједлог предсједника Републике којим се уређује: оснивање, статус, дјелатност, организација Фонда солидарности за дијагностику и лијечење обољења и повреда дјеце у иностранству, извори и начин прикупљања средстава Фонда, начин расподјеле средстава Фонда, те праћење рада Фонда.

Нацрт закона о Фонду солидарности за дијагностику и лијечење обољења, стања и повреда дјеце у иностранству упућен је у јавну расправу у трајању од 60 дана, а за спровођење расправе задужен је Кабинет предсједника Републике Српске.

Усвојен је и Нацрт закона о Правобранилаштву Републике Српске, који је такође упућен у јавну расправу у трајању од 60 дана, те Нацрт закона о измјенама и допунама Закона о прекршајима Републике Српске.

Билећа online

Подијели...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!