Друштво

ДАНАС ДО 38 СТЕПЕНИ: Упаљен црвени метеоаларм


Црвени метеоаларм за данас је проглашен на подручју од Приједора до Бијељине због најављене екстремно високе дневне температуре која ће прелазити 38 степени Целзијусових, објављено је на сајту Републичког хидрометеоролошког завода.

Наранџасто упозорење издато је за регије Бањалука, Бихаћ, Сарајево, Тузла, Вишеград, Требиње и Мостар због екстремно високе температуре ваздуха.

За регије Бањалука и Вишеград прогнозирана је температура ваздуха од 35 до 38 степени, за регију Мостар између 37 и 39 степени, а за регије Бихаћ, Ливно, Сарајево и Тузла од 34 до 37 степени Целзијусових.

Екстремно висока температура прогнозирана је и за требињску регију гдје ће бити топла ноћ, а преко дана веома вруће са највишом температуром ваздуха између 35 и 38 степени Целзијусових, а локално и вишом.

За регију Фоча издато је жуто упозорење због високе температуре која ће бити између 32 и 35 степени Целзијусових.

ПАД ТЕМПЕРАТУРЕ ТЕК У ЧЕТВРТАК

Током ове седмице жива у термометру ће у појединим градовима и мјестима скочити и до плус 40 степени, а проглашени наранџасти метеоаларм за БиХ због високих температура ваздуха остаје на снази све до петка, наводе метеоролози.

Подијели...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!